Om oss

Företaget Biobränslebutiken startades år 1993 av Hans Gottfridsson på Kosia mellan Karlskoga och Degerfors. Från början var inrikningen ved men i takt med att utbudet av kaminer ökade och även så efterfrågan bestämde Hasse sig för att expandera. I dag är fördelningen mellan bränsle och kaminer ungefär lika stor.

– Vi har växt med åren och inte varit rädda för att följa med utvecklingen. En kamin är en stor investering och därför har vi valt att bygga upp en utställning där du som kund verkligen ska få se vad du köper och inte enbart få bläddra i en katalog. Ett koncept som våra kunder uppskattar.

Varför kamin

Varför ska man köpa en kamin? En fråga som Hasse har fått fler gånger än han kan räkna till. Han har valt att vända på frågan och svara; Hur kan man klara sig utan en kamin?

– Med en kamin kan du kraftigt sänka uppvärmningskostnaden och samtidigt höja värdet på ditt hus. Det är en stämningshöjare som avger lugn och harmoni samtidigt som den värmer. I dag finns kaminer för alla stilar så frågan är inte om du ska ha en kamin, utan vilken kamin du ska ha.

Många tror att det enbart finns kaminer för dig som bor i villa. Idag är utbudet enormt så att alla ska kunna njuta av mys framför brasan. Hos oss hittar du skortensfria kaminer som passar både lägenhet och uterum.

Vi har kaminer för alla.

Nöjda kunder

Efter att ha varit utan kamin i drygt två år bestämde sig familjen Andreasson i Kristinehamn för att besöka Biobränslebutiken.

– Vi fastnade för en kamin från Contura. Med bra service från Hasse var kaminen snart på plats. Det är något speciellt att kunna tända en brasa när man kommer hem efter jobbet. Man släpper arbetsdagen och njuter av lugnet på ett härligt sätt säger Henrik.

Många väljer idag att elda med ved, både för uppvärmning av villan men också för mysvärme i sin kamin.

– Vi har handlat både ved och pellets från Biobränslebutiken i många år. För oss är det närheten samt den goda kvaliten som är mest betydelsefullt. Sen gillar vi den lokala servicen man får genom att handla i en närliggande butik säger Elisabeth Johansson, från Degerfors.